Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.03.2018

Zisk skupiny Generali dosáhl 2,1 miliard eur

Hospodářské výsledky italské pojišťovací skupiny Generali zůstaly v roce 2017 stabilní. Ukazují to údaje zveřejněné společností.

Čistý zisk Generali dosáhl v loňském roce 2,1 miliard eur, což je o 1,4% více než v roce 2016. Provozní zisk dosáhl 4,9 miliard eur, o 2,3% více než v předchozím roce. Zisky se zvýšily především díky příznivému vývoji ziskovosti v oblasti životního pojištění a investičních aktivit. „Tyto mimořádně dobré výsledky potvrzují platnost a validitu našeho strategického plánu v aktuálních tržních podmínkách“, uvedl Philippe Donnet, Ceo skupiny.

V oblasti životního pojištění skupina Generali dosáhla předepsaného pojistného v hodnotě 9,7 miliard eur, což je o 17% méně než v roce 2016. Na výsledku se podepsal především nepříznivý vývoj na italském trhu. Celkové pojistné pak v tomto segmentu dosáhlo 47,8 miliard eur a zisk se zvýšil o 1,8% na 3,1 miliard. Pojistné v odvětví škod se pak zvýšilo o 1,7% na 20,7 miliard eur, a to díky především silnějšímu růst v Německu, ve Španělsku, ve státech střední Evropy a v Americe. Ziskovost v tomto odvětví ale klesla lehce pod dvě miliardy eur kvůli mimořádným pojistným událostem, které způsobily přírodní katastrofy v Americe a střední Evropě.

Zdroj: https://www.generali.com

Zdroj fotografie: Generali

Loading…