Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2022

Zhruba čtvrtina českých firem motivovala své zaměstnance, aby se nechali naočkovat

Zhruba čtvrtina českých firem motivovala své zaměstnance, aby se nechali naočkovat proti covidu-19. Ukazují to výsledky průzkumu agentury Grafton Recruitment, jež je členem Italsko-české komory.

Zhruba 23 procent podniků nabízelo svým zaměstnancům benefity v případě, že se nechali naočkovat. „Další desetina to ale zvažuje, jelikož ví, že právě očkování jim může pomoci udržet provoz v chodu,“ uvedl ředitel agentury Martin Malo. Cirka dvě třetiny firem ale žádné očkovací benefity nezavedly a nehodlají to ani udělat. Na podzim mělo přehled o proočkovanosti svých zaměstnanců 67 procent podniků.

Více než polovina firem, jež zavedly očkovací benefity, nabízela dny placeného volna navíc. Podobně postupovala vláda, která schválila dva dny volna navíc pro zaměstnance veřejné správy, kteří se nechali naočkovat, a podobný krok doporučila i soukromým podnikům. Firmy dále motivovaly své zaměstnance financemi či posílením již existujících firemních benefitů.

Na rozdíl od zákonů v jiných zemích česká legislativa neumožňuje českým firmám, aby po svých zaměstnancích či uchazečích o práci požadovaly očkování. Zdůraznil to inspektorát práce. Od 17. ledna ale firmy mají povinnost provádět testy zaměstnancům, kteří přichází na pracoviště.

Zdroj: www.businessinfo.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…