Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.03.2019

Zahraniční turisté vloni utratili v Itálii přes 40 miliard eur

Zahraniční turisté vloni utráceli v Itálii více než v předchozích letech. Ukazují to statistiky Italské centrální banky

Podle těchto statistik, zahraniční turisté vloni utratili v Itálii 41,5 miliard eur, což je o šest procent více než v roce 2017. Výdaje zahraničních turistů představují přes dvě procenta HDP a v posledních deseti letech se zvýšily o deset miliard eur. Nejúspěšnější italské turistické regiony jsou Lazio, kde zahraniční turisté utratili přes sedm miliard eur, a také Benátsko a Lombardie s výdaji přes šest miliard eur. Na druhé straně žebříčku jsou jižní regiony jako Molise, Basilicata či Kalábrie, kde celkové výdaje zahraničních návštěvníků tvoří několik desítek milionů eur. Nejvíce v Itálii utrácí turisté z Německa (7 miliard eur), Spojených států (5miliard eur) a Francie (4 miliardy eur).

Na druhé straně se zvýšily o čtyři procenta i výdaje Italů na cesty do zahraničí. Italští turisté v zahraničí utratili 25,6 miliard eur. Nejoblíbenější destinace jsou Spojené státy, Francie a Španělsko. Přebytek v cestovním ruchu tak vzrostl v loňském roce na bezmála šestnáct miliard eur, zatímco v předchozím roce činil 14,6 miliard eur.

Podle posledních mezinárodních srovnání je Itálie pátou nejvýznamnější turistickou zemí na světě a třetí v Evropě. Hlavní konkurenti Itálie jsou Francie a Španělsko, jejichž příjmy ze zahraničního turismu výrazně přesahují padesát miliard eur. V případě Španělska je to dokonce 60 miliard eur.

Zdroj: www.bancaditalia.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…