Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.07.2018

Výzva Úspory energie odstartovala

Očekávaná výzva Úspory energie v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost odstartovala. Výzva zůstane otevřená do 29. dubna 2019.

Pro podniky je k dispozici šest miliard korun. Prostředky mají sloužit k spolufinancování projektů zaměřených na snížení energetické spotřeby výroby. Malé podniky budou moci pokrýt prostředky z výzvy až padesát procent nákladů na investici, střední podniky čtyřicet procent a velké třicet procent. Nejvyšší hodnota jedné dotace činí 400 milionů korun. „Oproti předchozím výzvám jsme provedli jednu zásadní změnu: nově platí, že počet žádostí o podporu na jedno IČO není omezen,“ připomněla ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková. Další změny se týkají zvýšení limitů uznatelných nákladů na vypracování a administraci projektů.

Změny mají podnítit zájem firem o výzvu. Čerpání prostředků z této dotační kapitoly, která má k dispozici až 22 miliard korun, je zatím dost omezené. „Na konci roku 2017 byla vyčerpána pouze tři procenta z těchto peněz, tedy přibližně 600 milionů korun,“ uvedl v nedávné zprávě Národní kontrolní úřad. Podle ministerstva jsou ale pod smlouvou (a mají tak zaručené financování) projekty za čtyři miliardy korun. I tak zůstává k dočerpání alespoň patnáct miliard korun.

Větší podrobnosti o tématu v článku o členské firmě CON.I.S.TER: www.camic.cz

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…