Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.09.2024

Vysočina a Furlánsko Julské Benátky podepíší nové memorandu o spolupráci

Regiony Vysočina a Furlánsko Julské Benátky pracují na novém memorandu o spolupráci. Zástupci obou regionů jednali na začátku září v Jihlavě.

V krajském městě Vysočiny jednaly italská delegace, kterou vedl krajský radní pro výrobní aktivity a cestovní ruch Sergio Emidio Bini, a česká delegace vedená hejtmanem Vysočiny Vítězslavem Schrekem. Nové memorandum se má týkat průmyslové spolupráce, výzkumu a inovací, cestovního ruchu či kultury. „Mezi úspěšnými zkušenostmi, které jsme připraveni předat Vysočině, chci zmínit průmyslové klastry,“ uvedl Bini. Hejtman Vysočiny Schrek uvedl, že český region má zájem o podpůrné programy pro podniky a turismus.

Pracujeme navíc na posílení nových spojů, které by vytvořily další možnosti rozvoje v průmyslu a cestovním ruchu,“ uvedl Bini s tím, že si přál přímé letecké spojení mezi Terstem a Prahou. Na memorandu budou dále pracovat krajští úředníci. Před předložením dokumentu krajským zastupitelstvím musí memorandum schválit italské ministerstvo zahraničí.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.regione.fvg.it/rafvg/comunicati/comunicato.act?dir=/rafvg/cms/RAFVG/notiziedallagiunta/&nm=20240905161453003

Loading…