Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.03.2021

Vláda schválila dva kompenzační programy, firmy si budou moci vybrat

Česká vláda schválila v pondělí 8. března dva více-odvětvové kompenzační programy.  Firmy si budou moci vybrat, z jakého programu budou čerpat podporu.

Program Covid 2021 bude vyplácet podporu v závislosti na počtu zaměstnanců. Firmy tak budou moci čerpat příspěvek výší 500 korun za zaměstnance a každý podpořený den od 11. ledna. „Nový program pomůže podnikatelům, kterým v letošním lednu a v únoru ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 klesly tržby alespoň o 50 procent,“ uvedl ministr Havlíček. Program bude mít k dispozici šest miliard korun a první výzva by mohla být vyhlášena v březnu.

Firmy si budou moci vybrat čerpat z programu Covidu Nepokryté náklady. Kromě poklesu příjmů o 50 procent však podniky budou muset prokázat i účetní ztrátu. „Výše podpory bude činit 60 procent nepokrytých fixních náklad, limit na jednoho žadatele bude 40 milionů korun,“ uvedl Havlíček.

Oba programy nahradí současné specifické programy jako Covid Nájemné, Covid Ubytování nebo Covid Gastro Uzavřené provozovny. V platnosti zůstávají program Antivirus a bonus pro OSVČ.

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

 

Loading…