Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.10.2019

Vivendi zablokovala transformaci skupiny Mediaset

Francouzské skupině Vivendi se podařilo zablokovat transformaci mediální skupiny Mediaset na novou společnost Mediaforeurope, jež bude mít sídlo v Nizozemí. Do Mediaforeurope má být vložena italská společnost Mediaset a její evropské dceřiné společnosti, a to včetně Mediaset Espana.

Francouzská skupina Vivendi, která je druhým největším akcionářem italské společnosti Mediaset, oslavila úspěch ve Španělsku. Skupině se podařilo obdržet od Městského soudu Madridu předběžné opatření, jež zablokovalo fúzi španělského Mediasetu Espana s Mediaforeurope do doby, než španělský soud rozhodne o žalobě podané Vivendi. «Soud uznal, že plán na fúzi byl prosazen protiprávně společností Mediaset a jejím hlavním akcionářem, společností Fininvest, a to na úkor všech ostatních minoritních akcionářů», okomentoval rozhodnutí žalobce.

Hlavní akcionář Mediasetu, společnost Fininvest, kterou kontroluje rodina Berlusconi, ale doufá, že svou pozici před madridským soudem obhájí, a současně podala odvolání proti vydání předběžného opatření. «Vivendi projekt na expanzi v Evropě nezastaví», tvrdí Mediaset, jež také podala stížnost k italskému telekomunikačnímu úřadu AgCom na chování svého minoritního akcionáře. Současně Vivendi také napadla u soudu v Nizozemí stanovy nové společnosti Mediaforeurope. Právní spory mezi Fininvestem a Vivendi budou zřejmě i nadále pokračovat.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: Mediaset Espana

Loading…