Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.09.2024

Velký zájem potenciálních investorů o první PPP projekt na železnici

Představení prvního projektu spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem (PPP) na české železnici vzbudilo velký zájem mezi podniky a potenciálními investory.

Ministerstvo dopravy plánuje vybudovat prostřednictvím systému PPP úsek nového železničního spojení mezi zastávkou Nádraží Veleslavín a Letištěm Václava Havla Praha. Minulý týden se prezentace zúčastnilo 200 zástupců společností, zatímco dalších 80 se připojilo vzdáleně. „Naším cílem je umožnit do roku 2030 cestovat vlakem z centra Prahy na Letiště Václava Havla,“ uvedl náměstek generálního  ředitele pro modernizaci dráhy Správy železnic Mojmír Nejezchleb.

„Projekt je z mnoha hledisek unikátní,“ zdůraznil Miroslav Linhart ze společnosti Deloitte Advisory, která je konzultantem ministerstva pro tento projekt. Podle Linharta bude investice mít pozitivní dopad na ekonomiku hlavního města a země, umožní další rozvoj letiště v Praze a turistického sektoru.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.spravazeleznic.cz/-/prvni-ppp-projekt-ceske-zeleznice-pritahuje-pozornost-investoru

Loading…