Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2018

Ve Florencii se chystá generální rekonstrukce bývalých Tabákových závodů

Florencie se chystá na rekonstrukci jednoho ze svých největších brownfieldů. Skupina investorů, ve které figurují i polostátní banka Cassa depositi e prestiti a investiční skupina Aermont, představila plán na rekonstrukci bývalých Tabákových závodů (Manifattura tabacchi).

Osmihektarový areál se nachází poblíž centra toskánské metropole. Podle plánů holandského architektonického studia Concrete má v areálu vzniknout nové centrum s tržištěm, kavárnami, coworkingovými pracovišti, infrastrukturou pro kreativní průmysl a rezidenčními prostory. Středem nového areálu bude velké zakryté náměstí. Podle investorů si projekt vyžádá investice v hodnotě 250 milionů eur a může vytvořit až tři tisíce nových pracovních míst. „Jedná se o vůbec největší projekt urbánní revitalizace ve Florencii“, podtrhl význam investice starosta toskánského města, Dario Nardella.

Areál bývalých Tabákových závodů tvoří třináct budov postavených v letech 1933 až 1940 ve stylu italského racionalismu a modernismu, který podporoval tehdejší fašistický režim. Areál sloužil svému účelu až do konce devadesátých let minulého století. Od roku 2001 jsou některé budovy používány jako sklady a postupně chátrají.

Zdroj: https://www.comune.fi.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…