Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.05.2024

Valné shromáždění zvolilo nové představenstvo

Na Valné hromadě, která se uskutečnila ve čtvrtek 16. května, členové Italsko-české obchodní a průmyslové komory zvolili na příští tři roky nové představenstvo komory a její dozorčí radu. Valné hromady se zúčastnil i italský velvyslanec v Praze Mauro Marsili.

Tři roky mandátu končícího představenstva byly poznamenány neklidem na mezinárodním poli a velkými krizemi, jako byla pandemie covidu-19, válka na Ukrajině, rostoucí náklady a inflace, připomněl předseda Danilo Manghi. „Nikdy jsme se nevzdali, neustále jsme investovali čas a peníze, abychom zůstali referenčním bodem pro členy,“ řekl Manghi. Pod vlivem těchto událostí musela komora výrazně změnit svůj způsob práce a hledat novou ekonomickou a organizační rovnováhu. „Naším úkolem není vyčkávat, ale dále investovat do profesionalizace struktury a do schopnosti vytvářet pro členy příležitosti pro navazování vztahů a získávání informací,“ řekl Manghi.

Velvyslanec Marsili ve svém pozdravu členům komory zdůraznil silný duch spolupráce mezi týmem velvyslanectví a komorou. Výborné vztahy mezi Itálií a Českou republikou znovu potvrdilo nedávné setkání premiérů Giorgie Meloni a Petra Fialy, na němž byl zdůrazněn význam hospodářské spolupráce mezi oběma zeměmi.

Kromě volby nového představenstva a dozorčí rady členové Italsko-české komory schválili účetní závěrku na loňský rok, plán rozpočtu na letošní rok a plán aktivit komory. “Po ztrátě v roce 2022 se loni rozpočet komory vrátil do přebytku. Rok 2023 se ukázal jako pozitivnější, než se očekávalo. Podařilo se nám konsolidovat tým a strukturu komory a vytvořit tak základ pro budoucnost,” uvedl ředitel Matteo Mariani.

Do představenstva byli zvoleni Alberto Brazzale – Brazzale Moravia, Antonio Costantino – Sardegna Travel, Andrea Fiori – Všeobecná úvěrová banka Intesa Sanpaolo, Riccardo Lucque – La Collezione, Danilo Manghi – Manghi Czech Republic, Roberto Massa – BS&P, Alessandro Pasquale – Mattoni 1873, Francesco Augusto Razetto – Architectural Consulting, Carlo Schiavetto – Generali Česká pojišťovna, Valentina Stranieri – Unicredit Bank CZ & SK, Thomas Wieder – Ferrero Česká, Pavel Zezula – Nová Mosilana.

Členy dozorčí rady jsou Mario Moretti - Horizon Consulting Italy STP, Luca Savino – Liu.Jo, Domenico Virgulti - Tasso & Co..

Loading…