Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.05.2017

Valná hromada členů schválila účetní uzávěrku a plán aktivit Komory

Ve čtvrtek 25. května proběhla v sídle Italsko-české obchodní a průmyslové komory valná hromada členů. Valné hromady se účastnil také italský velvyslanec Aldo Amati a honorární konzul Itálie v Brně Pavel Zezula.

Valná hromada je pro členy nejvýznamnější příležitostí, při které lze zrekapitulovat aktivity za loňský rok a představit aktivity v probíhajícím roce. Tímto směrem se vydala i zpráva předsedy komory, Gianfranca Pinciroliho. „Rok 2016 byl pro komoru v mnoha ohledech pozitivním rokem,“ uvedl předseda Pinciroli. „Oslavili jsme 15. výročí založení komory významnými akcemi a událostmi. Posílili jsme vztahy s českými institucemi, a to nejen na vládní úrovni ale také na úrovni hejtmanů a primátorů významných českých měst. Pořádali jsme setkání s tehdejším italským ministrem zahraničí Paolem Gentilonim, s premiérem Bohuslavem Sobotkou a s tehdejším ministrem financí Andrejem Babišem. Posílili jsme služby, které nabízíme členům a externím zákazníkům. Rozšířili jsme naši členskou základnu, takže dnes Komora sdružuje 383 členů. Díky tomu všemu jsme se dostali do čtyřky nejvýznamnějších zahraničních obchodních komor působících v ČR,“. Předseda Pinciroli také podtrhl bezproblémovou spolupráci s Italským velvyslanectvím a poděkoval za ní velvyslanci Amatimu.

Zpráva předložená generálním tajemníkem Mattem Marianim se zaměřila na aktivity uskutečněné v roce 2016 a plánované na rok 2017. Generální tajemník podtrhl některé novinky v aktivitách komory. V roce 2016 začala působit komorová Skupina nemovitostí a současně byl zahájen Projekt pojištění věnovaný vlastníkům a správcům bytových domů. Komora také spustila portál Lavoro.cz, kde lze najít pracovní místa, kde je vyžadována znalost italštiny či jiných světových jazyků. V září se Italsko-česká komora stala oficiální deskem v ČR Italského asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku, která má podpořit výměnu technologického know-how mezi Itálií a ČR. Komora také založila benefiční sbírku Praha pro střední Itálii na podporu obyvatelstva postiženého zemětřesením ve střední Itálii. Kromě toho se komora věnovala početným aktivitám na poli vzdělávání, rozvoje ekonomických vztahů mezi ČR a Itálií, podpory členům, networkingu a komunikace.

Kromě účetní uzávěrky za rok 2016 a rozpočtu na rok 2017 členové Italsko-české komory schválili i zprávu dozorčí rady.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam-Costey

Loading…