Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.04.2023

V Miláně se představi to nejlepší z českého designu skla, porcelánu a keramiky

Na Triennale v Miláně se představí to nejlepší z českého designu skla, porcelánu a keramiky. V lombardské metropoli se od 17. do 23. dubna uskuteční výstava Made by Fire, kterou pořádá Moravská galerie v Brně pod záštitou premiéra Petra Fialy a ministrů kultury a průmyslu a obchodu Martina Baxy a Jozefa Síkely.

Expozici zhruba stovky artefaktů od 40 tvůrců navrhl jeden z nejznámějších současných českých designérů Maxim Velčovský. Výstava se rozdělena do čtyř částí - Průmysl – výroba a zánik, Adaptace, Identita a Experiment. „Projekt Made by Fire je prestižní příležitostí, jak seznámit svět se současnou českou designérskou tvorbou, ale také v jeho kontextu tematizovat aktuální geopolitické výzvy, ve kterých se historicky slavná kolébka sklářského a keramického průmyslu nachází,“ uvedl ředitel Moravské galerie Jan Press.

Expozice představí budoucnost odvětví, které má v českých regionech hluboké kořeny. „Mezi výrobky a historickou krajinou Česka existuje silné pouto a jsem přesvědčený, že současné české sklo a porcelán se stávají symbolem úspěchu, identity a reprezentace českého státu,“ uvedl ministr kultury Martin Baxa.

Pro více informací klikněte ZDE.

Zdroj a zdroj fotografie: moravska-galerie.cz

Loading…