Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.09.2019

V Miláně byly uděleny ceny Green Carpet Fashion Awards

Sektor módy má čím dál vyšší nároky na ekologickou udržitelnost. I to ukazuje letošní, třetí ročník, soutěže Green Carpet Fashion Awards.

Soutěž, kterou v Milánu pořádá Italská komora módy během podzimního týdne módy, letos ocenil především řemeslné projekty. Letošní cenu Responsible Disruption si odnesl projekt I was sarri, což je sociální projekt v Mumbai, jehož cílem je podpořit umění vyšívání mezi tamními ženami. Tradiční vyšívání bylo oceněno i v kategorii Art of Craftmanship, ve které dostal ocenění Pino Grasso. Ten se mimořádně zasloužil v přechování této řemeslné tvorby. V prestižní kategorii Inovace a Technologie pak uspěla společnost Sicit a její projekty na zpracování odpadu a recyklace zbytků ve výrobě a zpracování kůží. Cenu za cirkulární ekonomiku dostal projekt Healthly Seas na odstranění plastů z moří.

Mezi vyznamenanými laureáty nechyběla ani velká jména módního sektoru a showbusinessu. Cenu Legacy tak dostal známý návrhář Valentino Garavani, kterého doprovázela herečka Sofia Loren. Cenu Visionary si pak odnesl francouzský módní magnát François-Henri Pinault. Ocenění se dostala i na významné italské firmy jako Max Mara či Zegna.

Zdroj: www.cameramoda.it

Zdroj fotografia: Camera Nazionale della Moda

Loading…