Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.06.2021

V Itálii skonči zákaz propouštění

V Itálii od prvního července skončí zákaz propouštění personálu, který byl zaveden v souvislosti s epidemií covidu-19. V úterý se na to shodla vláda a zástupci odborů a profesních organizací.

Proti příliš prudkému konci zákazu propouštění byly od začátku odborové centrály. Naopak profesní organizace žádaly rozvolnění pravidel na trhu práce. Podle úterní dohody zákaz zůstane v platnosti až do konce října v textilním, oděvním a obuvnickém průmyslu. Vláda a tripartita vyzvaly firmy v ostatních odvětvích, aby co nejvíce čerpaly jiné podpory, například kurzarbeit. Firmám, které prohlásily, že jsou v krizovém stavu, bude kurzarbeit prodloužen o dalších 13 týdnů.

Včerejší jednání na tripartitě trvalo dlouhé hodiny. Sociální partneři se nakonec shodli na uvolnění podání výpovědi z oprávněných důvodů, které bylo zakázáno od loňského března. Mezi oprávněné důvody v Itálii patří propuštění kvůli nadbytečnosti nebo zániku pracovního místa. Není zcela jasné, jaký dopad bude mít rozvolnění na trh práce.

Zdroj a zdroj fotografie: www.governo.it

Loading…