Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2020

V České republice startují pilotní projekty 5G sítí

V České republice startují pilotní projekty fungování a využití nových 5G sítí. Do projektu je zapojeno pět měst, a sice Bílina, Jeseník, Karlovy Vary, Plzeň a Ústí nad Labem.

České pilotní projekty se výrazně inspirovaly obdobnými zkušenostmi v Itálii. “Inspirací pro to, jak uchopit 5G u nás, jsme našli v italské L'Aquile, ," říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko a dodává: "Podobně jako v Itálii je naším cílem vytvořit inovační ekosystém, kde úzce spolupracují samospráva, výzkumné organizace, telekomunikační a technologické firmy na aplikacích.“

Pilotní projekty budou přizpůsobeny specifikám každého města. V Karlových Varech, jež jsou známé pro své lázeňské kůry, se tak projekt zaměří na telemedicínu, zatímco v Ústí nad Labem se chtějí zaměřit na rozvoj start-up firem. Start pilotních projektů vzbudil v některých městech, a to hlavně v Jeseníku, obavy části obyvatelstva, které živí falešné a neověřené zprávy o nových sítích. Z tohoto důvodu Český telekomunikační úřad spustil e-mailovou linku, na kterou se mohou občané obrátit a poukázat na kolující fake news.

Zdroj: https://mmr.cz/cs/ostatni/

Zdroj fotografie: Mmr

Loading…