Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.05.2018

UniCredit výrazně zlepšila své hospodaření

Italská bankovní skupin UniCredit výrazně zlepšila své hospodaření. Ukazují to ekonomické údaje za první čtvrtletí letošního roku.

V prvních třech měsících roku bankovní skupina vydělala 1,1 miliard eur. Čistý zisk se tak zvýšil o více než pětinu. Růst ziskovosti byl způsoben poklesem nákladů, jež se snížily o 5,2% na 2,74 miliard eur. Klesaly především výdaje na personál. Výnosy zůstaly prakticky bez změny na 5,1 miliardách eur. Bance se také daří zlepšovat kvalitu svého úvěrového portfolia. Poměr mezi úvěry v selhání a celkovou hodnotou úvěrů klesl na 9,5%.

„Jedná se o nejlepší výsledky za první čtvrtletí v posledním desetiletí“, okomentoval růst zisku CEO bankovní skupiny Jean Pierre Mustier. Podle Mustiera má na zlepšení hospodaření výraznou zásluhu restrukturalizační plán Transform 2019, jehož plnění je v předstihu. „Již jsme zrealizovali 78% předpokládané redukce poboček a 75% předpokládaného snížení stavu personálu“, dodal Mustier. Naopak výnosy rostou jen velmi pomalu kvůli přetrvávajícím nízkým úrokům.

Zdroj: https://www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: UniCredit

 

Loading…