Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.12.2023

UniCredit Foundation podpoří dva projekty proti nerovnostem ve vzdělávání v České republice

Nadace UniCredit Foundation se rozhodla podpořit dva projekty v České republice zaměřené proti předčasnému ukončení školní docházky a na vzdělávání dětí a mladých lidí žijících v dětských domovech.

V rámci programu Call for Education 2023 se nadace italské bankovní skupiny rozhodla podpořit projekt sdružení Rokit proti předčasnému ukončení školní docházky v Královéhradeckém kraji částkou 165.000 eur. Dalších 175.000 eur obdrží sdružení Šance pro děti, které realizuje ve 25 dětských domovech programy na zlepšení dovedností ve vzdělávací oblasti dětí a mladých lidí žijících bez rodiny.

V rámci programu pro aktivity, které zlepšují kvalitu vzdělávání, rozdělila nadace Unicredit Fondation 3,25 milionu EUR mezi 18 projektů realizovaných v 10 zemích. “Aby naši mladí lidé napříč Evropou měli šanci naplno rozvinout celý svůj potenciál, nestačí pouze darovat peníze. Znamená to podporovat stejné příležitosti ke vzdělání, ať už se nacházejí kdekoliv v Evropě,” uvedla generální ředitelka nadace Silvia Cappellini.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.unicreditgroup.eu/en/microsites/unicreditfoundation/mediaroom/news/2023/call-for-education-2023---the-winners.html

Loading…