Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.09.2023

Tunel pod Monte Bianco bude nakonec uzavřen na devět týdnů

Tunel pod alpskou horou Monte Bianco bude nakonec tento rok uzavřen. Původně italské úřady informovaly, že tunel zůstane letos otevřený.

Nezbytné opravy tunelu, který je zásadní infrastrukturou pro přepravu mezi Itálií a Francií a zeměmi západní Evropy, by měly začít 16. října. Uzávěra má trvat maximálně devět týdnů, aby bylo možné uskutečnit nezbytné práce. „Trvali jsme ovšem na tom, aby bylo každopádně zaručeno datum obnovy provozu 18. prosince,“ řekl předseda krajské rady regionu Val d´Aosta Renzo Testolin. Podle něj to je nutné, aby byl zaručen nerušený provoz pro vánoční a zimní sezónu.

Původně měly práce v tunelu začít v září, kvůli sesuvu půdy u dalšího klíčového alpského tunelu u obce Fréjus však provozovatelé plány přehodnotili. Itálie původně usilovala o to, aby se mimořádná údržba tunelu pod Monte Bianco uskutečnila až příští rok.

Zdroj: https://www.ansa.it/valledaosta/notizie/2023/09/26/traforo-del-monte-bianco-ok-alla-chiusura-di-nove-settimane_fad47ece-9248-4c10-bb0c-d16a1ca213fd.html

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…