Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.06.2023

TIM bude jednat o odprodeji své sítě s fondem Kkr

Italský telefonní operátor TIM začne výlučné jednání o prodeji své pevné sítě s americkým fondem Kkr. Rozhodla o tom ve čtvrtek správní rada italské společnosti.

Období pro exkluzivní jednání o zlepšení podané nabídky bude trvat do 30. září letošního roku. Správní rada vybírala mezi dvěma nezávaznými nabídkami, druhá přišla od konsorcia italské polostátní banky CDP a australského fondu Macquarie. Správní rada však upřednostnila americký fond kvůli lepší uskutečnitelnosti, rychlejšímu provedení a větší finanční nabídce od Kkr.

Podle italského tisku by management italské společnost chtěl uzavřít dohodu o prodeji pevní sítě, která bude vyčleněna do speciální společnosti, dříve než na konci září. Kkr již dříve uvedla, že TIM nabídla 21 miliard eur. Dveře nejsou zcela uzavřené ani pro italsko-australské konsorcium. Nejpozději po 30. září bude smět TIM jednat i s dalším uchazečem. Velký vliv na celou transakci má hlavní akcionář telefonního operátora, francouzská společnost Vivendi. Transakce, pokud se uskuteční, bude jedna z největších na italském trhu za poslední léta.

Zdroj: www.gruppotim.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

 

Loading…