Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.09.2019

Termín vzletu nové Alitalie se posouvá

Nová italská vláda prodlouží o měsíc termín převzetí italské letecké společnosti Alitalia. Uvedlo to Ministerstvo pro hospodářský rozvoj.

Leteckou společnost má převzít skupina soukromých i statních investorů vedených Italskými drahami (Ferrovie dello Stato). Dle kuloárních informací, se Italským drahám podařilo uzavřít vyjednávání s americkou leteckou společností Delta Airlines. Ta by měla zvýšit svůj kapitálový podíl v nové Alitalii a především ji více otevřít dveře do aliance Blu Skies. Italské dráhy začali také hledat skrze headhunter agenturu vhodného kandidáta na generálního ředitele letecké společnosti.

Situace se naopak zhoršila v případě soukromého investora, společnosti Atlantia. Ta znovu čelí útokům kvůli pádu Morandiho mostu, kterého zajišťovala provoz. Vyšetřovatelé totiž obvinili několik zaměstnanců skupiny, že falšovali zprávy o stavu mostních konstrukcí. Zprávy o nelegálních aktivitách zaměstnanců skupiny oživily debaty o odebrání licence na provozování dálnic v Itálii. Jaká bude tvář nové Alitalie by tak mělo být známo do 15. října.

Zdroj: repubblica.it

Zdroj fotografie: alitalia.it

Loading…