Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2021

Stellantis sází na ekologičtější lithium z Německa

Italsko-francouzský automobilový koncern Stellantis vsadil na dodávky udržitelnějšího lithia z Německa. Koncern podepsal dohodu se společností Vulcan Energy.

Dodávky lithia by měly začít od roku 2026 a trvat pět let. Koncern, který chystá i výstavbu svých vlastních závodů na výrobu baterií pro elektromobily, by měl obdržet z tohoto zdroje až 99.000 tun kovu. „Koncern Stellantis rychle a energicky naplňuje svou strategii elektrifikace pohonů,“ uvedla Michelle Wen, šéfka oddělení dodavatelských řetězců koncernu. Stellantis chce, aby vozy s nízkou ekologickou stopou tvořily do roku 2030 nejméně 70 procent prodejů v Evropě a 40 procent v Americe.

Právě ekologická stopa lithia patří k častým kritikám elektromobilů. Vulcan Energy tvrdí, že strategický kov dokáže vyrobit výrazně udržitelnějším způsobem než jiní výrobci. Chce k tomu využít výrazné naleziště v horní části Rýnu a k dobývání použije obnovitelnou geotermální energii. Nové naleziště by také mělo snížit závislost na dodávkách z mimoevropských zemí.

Zdroj a zdroj fotografie: www.media.stellantis.com

Loading…