Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.08.2021

Srpnový cestovní ruch v Itálii naznačuje oživení

 Srpnový cestovní ruch v Itálii dává náznaky oživení. Ukazují to některé předběžné indikátory a mínění hoteliérů a podnikatelů v odvětví.

Podle průzkumu italské vládní agentury na podporu cestovního ruchu Enit se počet leteckých rezervacích do italských destinací v srpnu meziročně zvýšil. Počet rezervovaných letů na srpen rostl hlavně v členských zemích, a to často i o desítky procent. Jednalo se například o Francii, Německo či Španělsko. Itálii ale stále chybí bonitní klientela z nečlenských zemí, například z Ruska, Čína a částečně i Spojených států. „Interkontinentální cestovní ruch stále zažívá střídavé fáze,“ uvedl předseda Enitu Giorgio Palmucci.

Podle mínění podnikatelů srpnový cestovní ruch zaznamenal výrazné zlepšení ve srovnání s předchozími měsíci. Větší obsazenost vykazují hotely v přímořských a horských lokalitách, naopak ve velkých městech je obsazenost stále nízká. Za pozitivním trendem stojí domácí cestovní ruch a turisté z blízkých evropských zemí. „Problém ale vznikne v září, kdy mezinárodní cestovatelé zůstanou doma, a naše krásná města jako Řím, Florencie či Benátky budou trpět,“ uvedl předseda svazu hotelů Federalberghi Bernabò Bocca.

Zdroj: https://www.ttgitalia.com/stories/incoming/170620_voli_dellestate_prenotazioni_in_crescita_verso_litalia/ Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…