Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.08.2018

Skupina UniCredit zmrazila obchodní vztahy s Facebookem

 

Italská bankovní skupina UniCredit zmrazila své obchodní vztahy se sociální sítí Facebook. Oznámil to Ceo skupiny Jean-Paul Mustier při prezentaci hospodářských výsledků za první pololetí letošního roku.

„Otázky etiky v byznysu bereme velice vážně,“ řekl Ceo skupiny Mustier, „přerušili jsme veškeré interakce s Facebookem, protože si myslíme, že se Facebook nechová eticky.“ Kritika míří především na zneužívání dat uživatelů sociální sítě. Dle Mustierova vyjádření tak UniCredit zmrazila veškeré plány rozvoje na této sociální síti a přerušila placenou inzerci. Mustier také odmítl spekulace, že by italská bankovní skupina sdílela data svých klientů s Facebookem.

„Tým UniCredit znovu vykázal velice solidní výsledky,“ uvedl při prezentaci Mustier. Italská bankovní skupina hospodařila v prvních šesti měsících roku se ziskem. V prvním pololetí celá skupina vykázala čistý zisk v hodnotě 2,1 miliard eur, o patnáct procent více než v předchozím roce. Nejziskovější části skupiny byla aktiva ve střední a východní Evropě. Celkové příjmy se lehce snížily na deset miliard eur. O šest procent, na 5,4 miliard eur, se ale také snížily náklady.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: UniCredit

Loading…