Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.09.2019

Skupina LU-VE zlepšila své hospodaření

Italská skupina LU-VE, jež se specializuje ve výrobě systémů chlazení a klimatizace, zlepšila v prvním pololetí letošního roku své hospodaření. Skupina má v ČR výrobní závod a dceřinou společnost HTS s.r.o., jež je členem Italsko-české komory.

V prvních šesti měsících letošního roku se příjmy skupiny zvýšily o 22% na 187 milionů eur. O více než 40% se pak zvýšil zisk Ebitda na zhruba 25,4 milionů eur a čistý zisk adjusted dosáhl 10,5 milionů eur. O více než osmdesát procent také vzrostlo portfolio zakázek, které se tak dostalo na rekordní hodnotu 73,4 milionů eur. «Skupina uzavřela první pololetí významným růstem», uvedl předseda představenstva skupiny, Iginio Liberali, a dodal: «Skupina LU-VE dokázala dosáhnout výrazných výsledků i v současné nejisté mezinárodní situaci».

Zadlužení skupiny se ale zhoršilo o více než sedmdesát milionů eur. To je dáno významnými investicemi skupiny. LU-VE na konci dubna ukončila akvizici divize air heat exchanger švédské společnosti Alf Laval za více než šedesát milionů eur. Další významnou investicí byla stavba nového výrobního závodu v USA, jehož provoz byl zahájen v červnu letošního roku.

Zdroj: www.luve.it

Zdroj fotografia: skupina Lu-Ve

Loading…