Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.08.2018

Senát definitivně schválil první ekonomický výnos nové italské vlády

 

Italský Senát schválil v úterý 7. srpna první výrazné ekonomické opatření nové italské vlády, tzv. Decreto Dignità (výnos důstojnosti).

Schválený vládní výnos se výrazně dotkne  trhu práce. Opatření snižuje dobu řetězení smluv na dobu určitou z 36 na 24 měsíců a maximální počet obnovení smlouvy z 5 na 4. Výnos také obsahuje daňové úlevy pro firmy, které uzavřou smlouvu na dobu neurčitou se zaměstnanci ve věku do 35 let. V takovém případě firma dosáhne na snížení o 50 procent sociálních odvodů po dobu tří let. Výnos také obsahuje návrt voucherů (smluvních poukázek), který vyvolal výrazné protesty odborů. Vouchery budou moci, po dobu deseti dnů v roce, používat malé firmy s maximálně osmi zaměstnanci podnikající v cestovním ruchu či v zemědělství. Zvyšuje se také odškodnění zaměstnancům za neoprávněnou výpověď.

Vládní výnos také počítá se sankcemi pro firmy, jež čerpaly veřejnou podporu, a následovně se rozhodly přesunout svou výrobu do zahraničí. Pokud k přesunu dojde méně než pět let od čerpání veřejných prostředků, tak stát bude moci vymáhat od firmy poskytnutou podporu společně se sankcí ve výši 2 až 4 násobku hodnoty podpory. Za veřejnou podporu budou navíc považovány i mimořádné daňové odpisy. Ostatní opatření obsažená ve vládní výnosu se týkají daňových předpisů či regulace hazardních her.

Zdroj:www.agi.it

Zdroj fotografie: Senato.it

Loading…