Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.11.2019

Salini Impregilo oznámila úspěšné navýšení kapitálu o 600 milionů eur

Italský stavební koncern Salini Impregilo oznámil úspěšné navýšení kapitálu o 600 milionů eur. Prostředky z navýšení kapitálu budou použity na akvizici dalšího stavebního koncernu Astaldi.

«Uzavřeli jsme navýšení kapitálu se silnou poptávkou ze strany vysoce kvalifikovaných investorů», uvedl Pietro Salini, CEO koncernu. Mezi investory, již upsali nové akcie Salini Impregilo, je také největší italský miliardář a zakladatel skupiny Luxottica, Leonardo dal Vecchio. Salini Impregilo chce použít nové prostředky na integraci společnosti Astaldi, díky které má vzniknout jeden z největších stavebních koncernů v Evropě. Díky plánu známému jako Progetto Italia by rozšířená Salini Impregilo měla být schopná konkurovat evropským gigantům jako Vinci či Hochtief.

Po upsání navýšení kapitálu zůstává hlavním akcionářem skupiny společnost Salini Costruttori, který drží téměř 45% kapitálu. Druhým největším akcionáře je veřejný investor CDP Equity s 18,7%. Přes pět procent drží také banky Intesa Sanpaolo a UniCredit.

Zdroj: www.salini-impregilo.com

Zdroj fotografie: Salini Impregilo

 

Loading…