Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.04.2023

Roberto Brazzale patří podle magazínu Capital mezi nejodvážnější italské podnikatele

Roberto Brazzale, předseda představenstva společností Brazzale Spa a Brazzale Moravia, patří podle ekonomického magazínu Capital mezi nejodvážnější italské podnikatele.

„Měl odvahu vzít obtížné rozhodnutí: přenést výrobu svých klasických sýrů italské tradice do Moravy, kvůli čemuž se vzdal známky původu DOP, ale navýšil svůj obrat (a také pracovní místa ve svých provozecha odběr od dodavatelů v Itálii),“ odůvodnil své rozhodnutí magazín.

Rozhodnutí rodiny Brazzale přesunout do oblasti u Olomouce výrobu tvrdých sýrů typických pro Pádskou nížiny vyvolalo prudkou diskuzi v italském potravinářském odvětví, které velmi dbá na své různé značky původu.

Roberto Brazzale si za svým rozhodnutím stále stojí. „Je-li pravdou, že hodnota italsky podobajících se potravin ve světě vystoupala na 120 miliard eur, tak to znamená, že existuje obrovská poptávka, kterou Itálie nedokáže uspokojit, protože chybí půda i suroviny, a my jsme se rozhodli se vydat je hledat a nalezli jsme obě na Moravě,“ řekl časopisu Brazzale, jehož rodina se zabývá obchodování se sýry již několik staletí.

Pro více informací klikněte ZDE.

Zdroj a zdroj fotografie: Brazzale Spa

Loading…