Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.03.2018

Řím se chce zbavit dieselových vozů ve svém centru

Italské hlavní město Řím chce zatočit s dieselovými vozy. Oznámila to primátorka věčného města Virginia Raggi.

Raggi udělala oznámení v Mexico City, kde se zúčastnila mezinárodní konference primátorek a starostek. „Oznámila jsem, že od roku 2024 bude zakázán vjezd do centra města soukromým dieselovým automobilům“, uvedla Raggi. Zákaz by se tudíž neměl týkat římské hromadné dopravy, jejíž vozový park je značně zastaralý.

Řím se tak připojil k iniciativě dalších italských a evropských měst. V Miláně primátor Sala chce zakázat vjezd soukromých dieselových automobilů od roku 2030. Průkopníkem v této oblasti je ale francouzské hlavní město Paříž, jejíž primátorka Anne Hidalgo vypracovala plán, jež postupně omezí od roku 2019 vjezd soukromých dieselových aut do měst. Úplný zákaz by měl pak přijít taktéž v roce 2024.

Na obdobné plány, a čím dál větší regulaci dieselových motorů, reagují i výrobci. Celá řada z nich oznámila, že auta s diesel motory přestane vyrábět. Podle informací zveřejněných deníkem Financial Times o podobném kroku uvažuje i italsko-americký koncern FCA. Ten při tom vyrábí dieselové motory ve dvou italských továrnách, kde informace ekonomického deníku vzbudily znepokojení.

Zdroj: http://www.ansa.it

Zdroj fotografie: Roma Capitale

 

 

Loading…