Díky poslednímu rozvolňování, které umožní otevřít i vnitřní prostory restaurací, se pohostinství znovu rozjíždí. K této příležitosti mnohé restaurace změnily a obnovily svou nabídku. Na novinky sází i skupina La Collezione. Mluvili jsme o tom s jejím zakladatelem Riccardem Lucquem.
Jak se připravila skupina La Collezione na obnovu úplného provozu?
Připravili jsme novou nabídku a změnili nastavení dvou našich restaurací. S novým konceptem restaurace Aromi se tak trochu vracím ke svým počátkům. Klienti tam znovu najdou výběr mořských plodů, které si budou moci nechat připravit syrové nebo na pánvi. V nabídce budeme mít pět našich signature dish jako caponata nebo spaghetto all’aragosta. Budeme mít i krátké menu s třemi předkrmy, třemi druhy těstovin, jedním rizotem a třemi secondi piatti (druhé chody) z masa, ryby či veganské. Chceme se vrátit k základům italské kuchyně a nabídnout jednoduché a autentické chutě. A chci, aby se Aromi stala nejlepší rybí restaurací v Praze. Proto v Aromi začíná působit nový italský šéfkuchař, který má velkou zkušenost s přípravou rybích pokrmů i dalších jídel. Naše Amano se stane pizzerií s více klasickými pizzami, které však stále budou mít velice kvalitní těsto a přísady.
Vrátí se podle vás klienti navzdory komplikacím jako jsou negativní testy?
My se velice těšíme a čekáme na odezvu trhu. Myslím si, že do konce června budeme velice obsazení. Pak začínají dovolené a mnoho lidí jede z Prahy pryč. Doufám ale, že i díky očkovacím pasům bude letos ve městě více turistů než vloni. Opravdový restart však očekávám až v září a říjnu, kdy se lidé vrátí ke svým aktivitám.
Jaké jsou hlavní problémy s obnovou provozu?
Pro gastronomický sektor to je jednoznačně nedostatek pracovní síly. Vzhledem k dlouhým měsícům nejistoty mnoho lidí zanechalo svého zaměstnání v restauracích a našli si novou práci, často v úplně jiném odvětví.
Zdroj: La Collezione
Zdroj foto: La Collezione