Riccardo Lucque a Matteo De Carli se umístili v pětici nejlepších zahraničních šéfkuchařů působících v České republice. Žebříček byl sestaven v rámci ankety Zlatý kuchař 2017.
V kategorii Zahraniční kuchař této ankety zvítězil Riccardo Lucque, spolumajitel gastronomické skupiny La Collezione, jež je členem Italsko-české komory. Z La Collezione v anketě uspěl i šéfkuchař restaurace Aromi, Petr Špejzl, jež se dostal do výběru v kategorii Zlatý kuchař. Tím však úspěchy členů Italsko-české komory nekončí. Na pátém místě v kategorii Zahraniční kuchař se umístil Matteo De Carli, majitel rodinné restaurace Casa De Carli. Ve stejně kategorii, na jedenáctém místě, se nachází i šéfkuchař restaurace V Zátiší, Ramesh Mamgain.
Anketu Zlatý kuchař, která letos došla do svého pátého ročníku, pořádá odborný časopis Gastro&Hotel. Hodnocení v kategoriích Zlatý kuchař a Zahraniční kuchař sestavuje porota složená ze zhruba čtyřiceti gastronomických kritiků, foodbloggerů a novinářů. Cenu Zlatý kuchař letos vyhrál, a to již podruhé za sebou, Jan Punčochář.
Zdroj: http://zlatykuchar.cz
Zdroj fotografie: Zlatý kuchař