Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.04.2020

RadiciGroup se zapojila do výroby ochranných prostředků pro zdravotnický personál v Bergamu

Italská skupina RadiciGroup, která patří mimo jiné k lídrům ve výrobě syntetických textilií, se zapojila do výroby ochranných prostředků pro zdravotnický personál v Bergamu.

Výroba začala na popud skupiny na konci března. RadiciGroup vyrábí speciální netkanou textilii, na kterou lze přidat ochranný povlak. Skupina se tak ocitla na začátku výrobního řetězce, kterého se účastní i společnost Plastik, výrobce povlaku, a místní oděvní firmy. "Do procesu se zapojily i další místní firmy, které se rozhodly vytvořit důvěryhodný a certifikovaný výrobní proces a uspokojit tak poptávku po ochranných prostředcích ze strany našich lékařů," uvedl Angelo Radici, prezident skupiny. Výroba, kterou tvoří pláště, nazouváky a pokrývky hlavy, putuje v drtivé většině zdravotnickému personálu v nemocnici papeže Jana XXIII v Bergamu.

Skupina se také zapojila, skrze svou dceřinou firmu Radici Plastics Suzhou, do přepravy 20 tisíců respirátorů a dalších ochranných prostředků z Číny. Ochranné prostředky jsou výsledkem sbírky, kterou uspořádala italská komunita v Šanghaji.

Zdroj: https://www.radicigroup.com/it/news-media/news/dispositivi-di-protezione-per-personale-sanitario--contro-il-covid_19-55037

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…