Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.12.2021

Pro neočkované se cesty z Itálie do České republiky stávají obtížnější

Pro osoby, jež se nemohou prokázat očkováním či osvědčením, že se uzdravili před maximálně 180 dní z nemoci covid-19, se stává obtížnější příjezd z Itálie do České republiky. Malta a Itálie se od pondělí 6. prosince nachází na české cestovatelské mapě mezi rizikovými zeměmi.

Pro osoby, které nejsou očkované a ani se neuzdravili z covidu-19, začíná platit povinnost se prokázat negativním PCR testem ne starším 72 hodin při vstupu na české území, pokud cestují v prostředku hromadné dopravy. Čeští občané či unijní občané s povolením k pobytu se mohou prokázat i antigenním testem ne starším 48 hodin. Po příjezdu pak musí v období od pátého do sedmého dne od vstupu na území provést druhý PCR test. V případě cesty na palubě vlastního dopravního prostředku lidé nemusí udělat první test.

Pro všechny osoby, tudíž i pro očkované a uzdravené, platí povinnost vyplnit příjezdový formulář před vstupem na území. Tato povinnost neplatí například pro lidi, kteří ČR jen projíždí, nebo pendlery ze sousedních zemí.

Fonte e fonte fotografia: www.mzv.cz

Více informací: www.camic.cz

Loading…