Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.04.2018

Praha zveřejnila první verzi svého Metropolitního plánu

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) zveřejnil v pondělí 16. dubna první verzi nového územního, takzvaného Metropolitního, plánu. Tím také začíná schvalovací proces nového dokumentu.

Jak upozorňují jeho tvůrci, nový Metropolitní plán nebude obsahovat informace o každé parcele či budově. V rámci plánu je území hlavního města Prahy rozděleno na zhruba sedm stovek lokalit, u kterých je definováno užití, možnosti a cíle rozvoje, přítomnost infrastruktury či zeleně. Plán také stanoví, zde jsou jednotlivé lokality zastavitelné či nikoliv. Jednotlivé lokality jsou pak dále rozdělené do bloků, u kterých jsou definovány klíčové parametry, například maximální výška budov.

Se zveřejněním návrhu začíná také fáze schvalování nového Metropolitního plánu. Veřejnost bude mít zhruba sedmdesát dní na to, aby se s plánem seznámila. Obyvatelé metropole, investoři či městské části pak budou moci podávat od 27. června do 26. července návrhy na změnu plánu. IPR následovně návrhy zapracuje do nové verze Metropolitního plánu, která projde, a to pravděpodobně v roce 2020, dalším připomínkovým řízením ze strany obyvatel města. Definitivní verze územního pláno by mělo zastupitelstvo schválit v roce 2022. Nový územní plán by tak měl platit od roku 2023.

Zdroj: http://www.praha.eu

Zdroj fotografie: IPR

    

Loading…