Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.01.2018

Potvrzeno: Ferrero koupí od Nestlé cukrárenské aktivity na americkém trhu

Italská skupina Ferrero se dohodla se švýcarským nadnárodním koncernem Nestlé na odkoupení cukrárenských aktivit tohoto koncernu na americkém trhu. Hodnota celé transakce se vyšplhala na 2,8 miliard amerických dolarů.

Italská společnost tak výrazně posílí svou pozici ve Spojených státech, kde se koncentruje až čtvrtina světového trhu s čokoládovými a cukrárenskými produkty, a stane se, po Marsu a Hershey, třetím největším výrobcem a prodejcem v odvětví. Pod Ferrero nově spadne přes dvacet významných amerických značek, jež ročně generují příjmy v hodnotě 900 milionů amerických dolarů. V rámci transakce budou prodány italské společnosti i některé výrobní závody, které Nestlé v USA vlastní. Nestlé své cukrárenské aktivity odprodala kvůli nové orientaci koncernu na výrobky zdravé výživy.

Pro Ferrero se jedná o největší akvizici od roku 2015, kdy nový CEO společnosti, Giovanni Ferrero, uvolnil předchozí opatrnou politiku koncernu, která vylučovala akvizice konkurenčních firem. „Jsme nadšení, že můžeme odkoupit cukrárenský byznys Nestlé ve Spojených státech amerických“, uvedl Giovanni Ferrero, dle kterého akvizice zaručí především výrazné rozšíření produktového portfolia.

Zdroj: www.reuters.com

Zdroj fotografie: Ferrero/Wikimedia

Loading…