Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.04.2020

Podnikatelé žádají po vládě větší transparentnost ohledně kalendáře uvolňováni aktivit

Kalendář znovuotevření provozoven a ekonomických aktivit, jež zveřejnila Vláda ČR v úterý 14. dubna, vyvolal mnohé debaty mezi podnikateli.

Mnohé pochybnosti podnikatelské veřejnosti jsou shrnuty v otevřeném dopise vládě, jež sepsaly podnikatelské asociace. Asociace poukazují na nízkou úroveň transparentnosti vládních rozhodnutí. „Proto [podnikatelé] vyzývají vládu, aby zveřejnila a obhájila data a model, na kterém svůj plán postavila, a zároveň ujasnila, jak by se musela měnit data o počtu nemocných, aby se proces uvolňování obchodu a služeb buď zrychlil, nebo zpomalil,“ uvádí asociace v dopise. Podnikatelé si také stěžují, že je vláda nekonzultovala ohledně jednotlivých fází znovuotevření.

Asociace také poukazují na nesrovnalosti v jednotlivých etapách uvolňování. „Za nepochopitelné např. považují diskriminaci obchodů podle velikosti plochy obchodu,“ stojí v dopise. Podnikatelé se pozastavují nad tím, že před Velikonocemi došlo k otevření hobby marketů, jež patří k největším prodejnám na retailovém trhu, zatímco jiné rozsáhlé provozovny či obchody v obchodních centrech budou znovuotevřeny jen v posledních fázích uvolňování. Pochybnosti a nejistoty se dotýkají také obnovení provozu hotelů, restaurací či posiloven a kategorizaci jednotlivých ekonomických aktivit.

 

Zdroj:www.komora.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…