Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.10.2018

Počet bankrotů silně klesá

Ekonomický růst se pozitivně promítl do finančního stavu firem i OSVČ. Ukazují to údaje zveřejněné agenturou Crif – Czech Credit Bureau, jež je členem Italsko-české komory.

V září se počet bankrotů firem dostal na dlouhodobé minimum. “Počet vyhlášených bankrotů obchodních společností byl v září vůbec nejnižší od začátku roku 2008, tedy za celou dobu účinnosti stávajícího insolvenčního zákona. Rekordně nízký byl i počet bankrotů obchodních společností během posledních třech měsíců,” uvedla analytička agentury Věra Kameníčková. V posledních dvanácti měsících se dostalo do insolvence 675 firem, o 130 méně než v předchozím období. V září pak počet bankrotů klesl na 34.

Výrazně se zlepšuje i situace fyzických osob podnikatelů. V posledním roce se dostalo do bankrotu 5558 živnostníků, více než tisíc méně než v předchozím období. V září byl vyhlášen bankrot v případě 425 fyzických osob podnikatelů, což je nejméně od roku 2012. Počet bankrotů klesal ve všech krajích s výjimkou Prahy, kde se naopak zvýšil o zhruba deset procent.

Zdroj: www.informaceofirmach.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…