Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.01.2016

Pier Carlo Padoan vysvětloval ve Sněmovně privatizaci Italských drah

V úterý 12. ledna italský ministr Pier Carlo Padoan vysvětloval před výborem pro dopravu italské Poslanecké sněmovny plány privatizace Italských drah.

Již v loňském roce se italská vláda rozhodla privatizovat až 40% kapitálu národního přepravce Italské dráhy. Pier Carlo Padoan tento vládní záměr před poslanci potvrdil a dodal některé detaily. Ministr financí uvedl, že trvá záměr ministerstva privatizovat celého přepravce, a nikoliv jen některé divize (například vysokorychlostní spoje) jak tvrdily některé kuloárové informace. “I mým osobním názorem je, že privatizace celého holdingu, a nikoliv jen některých vybraných segmentů, je tím lepším řešením. Jinak bychom se mohli dostat do paradoxní situace. Pokud například zprivatizujeme jen vysokorychlostní spoje, tak existuje riziko, že se tím zastavíme a ztratíme naše korunovační klenoty, aniž bychom posílili i ty ostatní oblasti železniční dopravy, které jsou součástí našeho strategického cíle,” řekl ministr Padoan.

Pro ministra financí síť železničních cest zůstane každopádně veřejná. Ministr však současně dodal, že síť by mohl obhospodařovat i privátní subjekt. “Nevím přesně, jaký bude model managementu sítě po privatizaci, ale v zahraničí fungují modely, ve kterých efektivně působí dohromady veřejné vlastnictví a privátní gesce sítě samotné.”

 

 

Zdroj: ansa.it

Zdroj fotografie: Flickr

Loading…