Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.11.2015

Padoan: v roce 2016 klesne míra zadlužení Itálie

Hospodážské oživení by mělo umožnit změnit trend vývoje italských veřejných financí. Řekl to italský ministr financí Pier Carlo Padoan při rozpravě o italském rozpočtu na rok 2016.

Dle Pier Carla Padoana oživení italského hospodářství bude pokračovat a posílí i v příštím roce, ačkoliv mezinárodní situace zůstává stále velice komplikovaná. “Návrat k růstu nám umožní zvrátit přetrvávající trend v italském hospodářství. Po osmi letech neustálého růstu, by poměr mezi zadlužením a HDP měl v roce 2016 začát klesat. A pokles předpovídáme i pro příští léta,” řekl ministr financí.

Rozpočet pro příští rok počítá s celou řadou dalších daňových úlev pro domácnosti a firmy, a to především pozemkových a nemovitostních daních. Po polemikách o zvýšení hranice plateb v hotovosti z tisíce eur na tři tisíce eur, Pier Carlo Padoan potvrdil, že potírání daňových úniků je centrální ve strategii výběru daní. Pro udržení dobrého stavu veřejných financí je však podle ministra financí nutné udržet rovnováhu penzijního systému.

 

Zdroj: ansa.it

Zdroj fotografie: Consiglio dei Ministri

Loading…