Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.08.2015

Padoan: chceme dále snižovat daně

Italský ministr financí Pier Carlo Padoan chce pokračovat ve snižování daňové zátěže a současně chce zamezit plýtvání především na neefektivních výdajích. Padoan to řekl včera v Rimini.

Podle ministra financí státní rozpočet na příští rok bude pokračovat v zavádění opatření, jež mají snížit daňovou zátěž. Podle Padoana mají prioritu “pracující a podniky”. Proto se očekává, že by vláda mohla snížit Daň z produktivní činnosti Irap a schválit další úlevy na sociálním pojištění. Současné úlevy totiž rapidně zvýšily počet uzavřených smluv na dobu neurčitou.

Jak však upozornil Padoan, “snížení daní musí jít ruku v ruce se snížením státních výdajů”. V opačném případě totiž země může ztratit věrohodnost jak u finančních aktérů tak u mezinárodních partnerů v eurozóně. Itálie totiž hodlá požádat o větší flexibilitu ohledně primárních přebytků v rozpočtu.

Padoan také potvrdil odhad růstu na letošní rok, kdy se odhaduje, že HDP by se mohl zvýšit o 0,7%. “Země eurozóny rostou celkově jen velice mírně, ale nedávná čísla potvrzují odhady pro Itálii, které obsahuje státní rozpočet,” dodal Padoan, dle kterého by se na celkové situaci Itálie neměla podepsat nedávná čínská krize.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Flickr www.flickr.com

Loading…