Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.09.2015

Otevření Italského pavilónu na veletrhu MSV v Brně sklidilo velký úspěch

Italsko-česká, který slavnostně otevřel italský pavilon Area Italia na 57. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, sklidil velký úspěch profesních návštěvníků a zástupců institucí.

Hosty, které se odehrál v úterý 15. září ve spolupráci s Francouzsko-českou komorou, přivítal předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli, italský velvyslanec Aldo Amati a předseda Francouzsko-české obchodní komory Constantin Kinský. “Italský pavilon je i letos jedno z nejdůležitějších výstavních míst pro italské průmyslové podniky, jež se chtějí představit na trzích střední a východní Evropy. A úspěch našeho koktailu ukazuje, že tento zájem má patřičnou odezvu i mezi představiteli místního průmyslu,” řekl předseda Italsko-české Komory Gianfranco Pinciroli.

Mezi významnými místními osobnostmi se účastnili koktailu také ředitel Brněnských výstavišť a veletrhů Jan Kuliš a Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, který ve svém pozdravu podtrhl význam obdobných iniciativ, jako Italský pavilón, pro rozvoj mezinárodní obchodní a technologické směny.

Velvyslanec Amati a předseda Pinciroli byli v průběhu rána přijati ředitelem BVV Janem Kulišem. Cílem rozhovoru bylo další prohloubení spolupráce mezi hlavní veletržním areálem v ČR a Itálii. Velká pozornost byla také věnována organizované účasti Itálie na MSV, která byla zásluhou italsko-české komory obnovena před třemi roky. Předseda Pinciroli a velvyslanec Amati také osobně navštívili italské vystavovatele přítomné na brněnském veletrhu. “Mnoho přítomných podniků z Itálie mi sdělilo, že jsou na veletrhu MSV poprvé, a to je pro nás mimořádně důležité. Když se italské malé a střední podniky rozhodnou vstoupit na nové zahraniční trhy, tak je naší povinností jim dodat veškerou podporu a učinit vše proto, aby se nejednalo o jednorázovou akci,” uvedl velvyslanec Amati.

Mezinárodní strojírenský veletrh probíhá v Brně od 14. do 18. září a účastní ho na 1,6 tisíc vystavovatelů. Italský pavilon je umístěn v Pavilónu V - 34/35/40/41/42/43. Infopoint Italsko-české komory je umístěn v pavilónu V 43A.

www.camic.cz

 

Loading…