Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.10.2023

Ostrava, Plzeň či Pardubice jsou mezi městy, kde se držely ceny nemovitostí

Vývoj na trhu s nemovitostmi v českých krajských městech byl ve druhém čtvrtletí letošního roku rozdělen na dvě poloviny. Ukazují to údaje agentury Deloitte, jež je členem Italsko-české komory.

Mezi 14 krajskými městy jich sedm zaznamenalo pokles cen nemovitostí ve srovnání s předchozím kvartálem a sedm nárůst. Růst zaznamenala prakticky všechna krajská města na Moravě s výjimkou Zlína, ale největší zhodnocení cen vykázaly Pardubice s růstem o 10,7%. Pokles cen nemovitostí byl častější v Čechách a nejhorší údaj vykázaly Karlovy Vary s poklesem o 6,7%.

Na celostátní údaj měl však velký dopad vývoj v Praze. V hlavním městě ceny klesly ve srovnání s prvním čtvrtletím o 2% na 114.500 korun za metr čtvereční. Hodnoty klesaly v centrálních městských částech Praha 1 a 2. V Praze 3, 6 a 7, kde leží některé velmi žádané polocentrální čtvrti, ceny naopak vzrostly o několik procentních bodů.
Zdroj a zdroj fotografie: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/cz/Documents/real-estate/Real-index-2Q-2023-CZ.pdf

Loading…