Kvalitní italský extrapanenský olivový olej bude hlavním představitelem Týdne italské kuchyně v Praze, který je součástí celosvětové kampaně na podporu kvalitních italských potravin.
Díky spolupráci s Italským velvyslanectvím a Italským kulturním institutem v Praze Italsko-česká obchodní a průmyslová komora připravila ve svém sídle ve středu 24. listopadu prezentaci a degustaci italských olivových olejů, jež je určená vybranému publiku dovozců, distributorů, cestovních operátorů a novinářů. Praktická demonstrace mnoha způsobů využití extrapanenského olivového oleje byla svěřena restauraci Amano Riccarda Lucqueho s výběrem kreativních pokrmů, například čokoládového sorbetu a olivového oleje.
Cílem Týdne italské kuchyně ve světě je podpořit kvalitní potraviny, jež jsou součástí italské gastronomie a středomořské diety. Týden, který probíhá od 22. do 28. listopadu, pořádá italské Ministerstvo zahraničí a mezinárodní spolupráce. Akcemi po celém světě chce Itálie také sdělit svůj odmítavý postoj nutričních ukazatelů, jako je Nutri-score, jež podle ní zvýhodňuje „umělé potraviny“ na úkor tradičních výrobků.
Zdroj a zdroj fotografie: Italský kulturní institut v Praze
Zdroj gallery: Studio Adam-Costey