Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.11.2021

Obnova činnost ve fitness sektoru je stále pomalá

Obnova činnosti posiloven je stále pomalá. Ukazují to výsledky průzkumu České komory fitness, jež je členem Italsko-české komory.

Fitness centra stále zaznamenávají nižší návštěvnost než před začátkem epidemie. “Až 43 procent provozovatelů uvádí aktuální návštěvnost nižší než 50 procent. Pouhých 14, 5 procent respondentů uvádí 80 procent a vyšší návštěvnost oproti předpandemickému stavu,” uvedla předsedkyně komory Jana Havrdová. Údaje jsou lepší ve větší městech. Počty jsou také lepší v oblastech s vyšší proočkovaností. Zhruba dvě třetiny klientů se prokazuje při vstupu do posilovny právě osvědčením o očkování, zbylá třetina používá potvrzení o prodělání nemoci covid-19 před maximálně 180 dny či negativní test.

Situaci v odvětví činí obtížnější také růst provozních nákladů. „Čtvrtině provozovatelů vzrostly náklady o více než 30 procent,“ uvedla Havrdová. Zhruba 27 procent podniků zaznamenalo růst o maximálně pětinu a další pětina fitness center pak nárůst nákladů do 30 procent. Zhruba 22 procentům podniků se náklady nezměnily. Posilovny se obávají hlavně růstu cen elektřiny a energií a nákladů souvisejících s epidemií.

Zdroj a zdroj fotografie: komorafitness.cz

 

Loading…