Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.12.2020

Objem realitních transakcí by se mohl snížit v Itálii o pětinu

Objem realitních transakcí na italském rezidenčním trhu by se letos mohl snížit až o pětinu. Ukazují to prognózy ústavu Nomisma.

Podle těchto prognóz se počítá s propadem počtu transakcí o 17 až 19 procent. Podle ústavu se tak počet transakcí letos sníží pod 500.000. Ústav očekává s pozvolným růstem počtu transakcí především v letech 2022 až 2023. Do konce roku 2023 by se ale trh neměl vrátit nad úroveň nad 600.000 transakcí. Oživení se nejdříve očekává na trzích v Milánu a Bologni.

Průměrné ceny by se na rezidenčním trhu měly letos snížit o 1,6 procenta. To je méně, než v některých dalších odvětví. Nejsilnější pokles je očekáván v odvětví nemovitostí pro podnikatelské účely. I v tomto odvětví jsou ale různé dynamiky. Silný pokles zájmu investorů zaznamenaly hotely, komerční nemovitosti a kanceláře, naopak zájem silně vzrostl o logistická centra. „Obtíže, kterým budou čelit v příštích dvou letech core odvětví (kanceláře, hotely a obchodní nemovitosti), ale budou jen částečně kompenzovány dynamikou alternativních odvětví,“ předvídá Nomisma.

 

Zdroj: nomisma.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…