Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.10.2017

O leteckou společnost Alitalia projevilo vážný zájem sedm společností

Výběrové řízení na nového vlastníka italské letecké společnosti Alitalia se dostalo do horké fáze. Do pondělí 16. října měli zájemci podat své závazné nabídky.

Z 32 společností, jež se přihlásily do prvního kola výběrového řízení, nakonec podalo závaznou nabídku jen sedm. Ve výběrovém řízení dále nepokračovala, například, letecká společnost Ryanair, jež se ocitla ve velice choulostivé situaci kvůli nedostatku pilotů. Zájem o společnost Alitalia naopak potvrdili letečtí dopravci EasyJet a Lufthansa, které v současnosti jedná o převzetí většiny aktivit zkrachovalé společnosti Air Berlin. Ta měla při tom stejného hlavního akcionáře jako Alitalia: leteckou společnost Spojených arabských emirátů Etihad Airways. Další zájemci pak projevili zájem o převzetí handlingových služeb, jež spadají do portfolia italské letecké společnosti.

Nucení správci povedou jednání se zájemci a stanoví vítěze výběrového řízení do konce dubna příštího roku. Poslední slovo však bude mít Ministerstvo hospodářského rozvoje. Průběh výběrového řízení se zpomalil, jelikož dle původního kalendáře se mělo o vítězi rozhodnout do 5. listopadu. I z tohoto důvodu poskytl italský stát Alitalie další provozní úvěr v hodnotě 300 milionů eur.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…