Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.09.2019

Novým italským eurokomisařem se stane Paolo Gentiloni

Novým italským eurokomisařem se má stát bývalý premiér Paolo Gentiloni. Jmenování posvětila na svém prvním zasedání italská vláda vedená staronovým premiérem Giuseppem Contem. Gentiloni byl Conteho předchůdcem v premiérském postu a vedl italskou vládu v letech 2016 až 2018.

Přenechání pozice eurokomisaře Demokratické straně bylo zřejmě součástí dohod mezi partnery nové koaliční vlády. "Děkuji premiérovi Giuseppovi Contemu za svěřený úkol," uvedl v prohlášení Gentiloni. "Tato nová povinnost je mi ctí. Budu se snažit s veškerým svým nasazením otevřít nové pozitivní období pro Itálii a Evropu,” dodal Gentiloni.

Na nominaci reagovala i budoucí šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen, se kterou se Gentiloni sejde dnes, v pátek 6. září, v Bruselu. "Jsem velice ráda, že jsem dostala nominace od všech členských států," napsala na twitteru budoucí předsedkyně Evropské komise s tím, že v příštím týdnu  by chtěla představit nové kolegium komisařů. Podle prvních mediálních ohlasů by Itálie chtěla dostat ekonomické portfolio, které v současné komisi drží Pierre Moscovici. Podle jiných názorů však nominace přišla příliš pozdě pro získání silného portfolia.

 

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Wikipedia

Loading…