Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.08.2021

Nová společnost Ita získala leteckou licenci

Italský úřad pro civilní letectví (Enac) ve středu 18. srpna oznámil, že udělil provozní licenci nové letecké společnosti Ita.

Díky udělení licenci může Ita začít fungovat jako řádná letecká společnost. „To znamená, že může začít provozovat své aktivity a prodávat letenky,“ uvedl předseda úřadu Pierluigi Di Palma. Podle předchozích informací by nová společnost měla začít létat od 15. října.

Společnost na konci července schválila navýšení kapitálu v hodnotě 700 milionů eur, který má umožnit rozjezd aktivit firmy. Navýšení upsal italský stát. Italská vláda musela Evropské komisi zaručit, že Ita není pokračovatelkou letecké společnosti Alitalia. Nová společnost bude mít výrazně menší rozměry než Alitalia. Počítá se s 52 letadly, jež by měly oblushovat 45 destinací, a s maximálně 3000 zaměstnanců. V případě pozitivních výsledků na trhu společnost chystá navýšení počtu letadel i zaměstnanců.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.enac.gov.it/news/ita-puo-decollare-enac-rilascia-il-certificato-di-operatore-aereo-la-licenza-di-trasporto

 

Loading…