Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.10.2018

Největší počet inovativních firem v Itálii sídlí v regionu Lombardie

Firmy aktivní v inovativních odvětvích se v Itálii koncentrují v Milánu a okolí. Uvádí to výzkum zpracovaný Hospodářskou komorou v Milánu.

Podle těchto údajů, v Itálii podniká v inovativních odvětvích zhruba 120 tisíc firem, což je meziroční nárust o 2,6 procent. Zhruba pětina ze všech těchto firem je aktivní v Milánu a okolí: v samotné metropoli podniká na 14 tisíc inovativních firem a jejich počet stoupá až na 27 tisíc, vezme-li se v úvahu celý region Lombardie. V desítce italských okresů s nejvyšším poštem inovativních firem se objevují také další lombardské oblasti jako Brescia, Bergamo či Monza.

Tak silná přítomnost inovativních firem má samozřejmě širší společenské a ekonomické dopady. Hospodářská komora odhaduje, že inovacím se v Lombardii věnuje až 33 tisíc zaměstnanců a firmy na tyto aktivity vynakládají zhruba tři miliardy eur, což je jedenáctá nejvyšší částka mezi regiony Evropské Unie. Této struktuře částečně odpovídá také trh práce: v Milánu a okolí je nejsilnější poptávka po ICT specialistech, inženýrech a jiných technických profesí.

Zdroj: http://www.milomb.camcom.it

Zdroj fotografie: Hospodářská komora v Milánu

Loading…