Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.04.2017

Moreno Faganello a jeho tým Sani se kvalifikovali na evropské finále Gelato World Tour

Společnost Sani Authentic Italian Gelato italského podnikatele Morena Faganella, člena Italsko-české komory, vyhrál se zmrzlinou-sorbetem grep máta anýz národní kvalifikaci soutěže Gelato World Tour. Tým Morena Faganella se tak zúčastní evropského finále, které se uskuteční 24. a 25. července v Bologni.

V soutěži tým Sani vsadil na hodnoty, které zosobňuje tato značka: využití čerstvých surovin a pozornost na zdravou stravu a nové trendy ve výživě, například gluten free či veganské diety. Porotě tým nabídl sorbetto s chutí grepu, máty a anýzu. „Sorbetto jsme udělali krémovější, takže se jeho konzistence hodně přiblížila zmrzlině. Vše jsme vsadili na ovoce: grepy jsme dovezli ze Sicílie, mátu z hor a anýz je bylinka, kterou je možné nalézt prakticky všude v Itálii a ve Středomoří,“ dodává Moreno Faganello.

V evropském finále však tým Morena Faganella bude muset dokázat, že nejen umí vyrobit dobrou zmrzlinu, ale že jí dokáže také prezentovat veřejnosti a prodat. „Pořadatelé finále nám dají k dispozici stroj na zmrzlinu a vitrínu, kam dáme zmrzlinu, kterou ve finále připravíme. Soutěže v Bologni se tak zúčastní celý náš tým. Polovinu konečného hodnocení budou tvořit známky lidí, jež naší zmrzlinu ochutnají, a druhou polovinu pak hodnocení specializované poroty,“ přibližuje průběh finále Moreno Faganello.

Společně se Sani se zúčastnilo české kvalifikace i dalších šestnáct výrobců zmrzlinu. Do Bologne se tak podívá i Jiří Hochmann, který uspěl se svojí zmrzlinou Paříž – Brest. Hodnotící porotu, jejíž složení bylo tajné až do konce soutěže, tvořili renomovaní odborníci na zmrzlinou. „Kvalita národní kvalifikace byla velice vysoká a inspirující,“ říká Moreno Faganello.

Soutěž Gelato World Tour pořádá prestižní Carpignani Gelato University a největší veletrh domácí zmrzliny Sigep. Místní soutěže Gelato World Tour probíhají ve významných městech a zemích světa, např. v Německu, v USA, v Číně, v Austrálii, v Singapuru či v Dubaji.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Sani Authentic Italia Gelato

Loading…