Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.11.2021

MittelCinemaFest byl zahájen v pražském kině Lucerna

Ve čtvrtek 25. listopadu byl zahájen devátý ročník MittelCinemaFestu v České republice. Festival, který poběží do 1. prosince v pražském kině Lucerna, představí 11 italských filmů, z nichž sedm má v ČR premiéru.

Diváky pozdravili italský velvyslanec v Praze Mauro Marsili a náměstek pražského primátora Pavel Vyhnánek, který vyzdvihl historické vztahy mezi hlavním městem a Itálii. „Festival představuje reprezentativní vzorek současné italské kinematografie,“ uvedla ředitela Italského kulturního institutu v Praze Alberta Lai. Mnohé snímky na programy byly představeny na nejvýznamnějších mezinárodních festivalech. Většinu programu tvoří dramatické a dokumentární film. „Festival jsme ale chtěli uzavřít komedií – Dokud nás bůh nerozdělí od Paola Costelly,“ uvedla Alberta Lai.

MittelCinemaFest pořádají Velvyslanectví Itálie v Praze, Italský kulturní institut, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, ENIT – italská vládní agentura na podporu cestovního ruchu, Istituto Luce Cinecittà a pražské kino Lucerna ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, Aerofilms,  Bohemia Motion Pictures, Ferrero a Segafredo Zanetti. Mediálními partnery jsou La Pagina, Progetto Repubblica Ceca, Cafè Boheme, Italia Praga One Way, Prague Today, Patrimonio Italiano TV, Radio 1, ČSFD – Česko-Slovenská filmová databáze, Echo 24 a expats.cz.

Program festivalu: mittelcinemafest.cz

Zdroj fotografie: Italský kulturní institut

Loading…